dimecres, 30 de setembre del 2009

Democràcia?


"La democràcia és el procés que garanteix que no siguem governats millor del que mereixem"
George Bernard Shaw (1856-1950)

Sempre he pensat que la democràcia podria funcionar quan tots els implicats tenen el mateix nivell d'informació sobre els fets que s'estan debatint. Evidentment això és impossible i a partir d'aquí tot el que podem esperar és que aquesta democràcia sigui el menys imperfecte possible.

Tal com no es cansa de repetir Racionero, la democràcia de l'Atenes de Pericles es va instaurar en unes condicions molt allunyades de les que es poden trobar actualment en la majoria de les societats "democràtiques".
El que trobo una mica desesperant són les poques alternatives que hi ha quan es presenten unes eleccions. Apart dels 5 grans partits polítics, no hi ha cap alternativa seriosa que tingui una presència destacada als mitjans i que representi una alternativa al mateix sistema, ja sigui des del punt de vista organitzatiu o, més interessant inclús, des del punt de vista económic.
Sembla evident, que si els grans mitjans estan directa o indirectament recolzats per les principals i més potents alternatives polítiques, no els interessarà destacar altres opcions.
En el fons ens donen a escollir entre el que interessa al poder establert. No acabo de veure una alternativa real en el món polític actual.

On hi ha un partit polític amb afinitat amb el moviment Zeitgeist, per exemple? Hi ha diversos moviments alternatius però no sé si entren en el joc polític.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License